Den beste turmaten

Nyheter04/03/2019

En ekstra lang tur krever litt ekstra god mat, og vi nordmenn er glad i å pakke med oss noe godt når vi skal ut på tur.

For mange er matpausen nærmest halve gleden med turen. Vi liker å gjøre oss flid med matpakken eller ta oss tid til å grille et godt måltid. Mulighetene er endeløse, så pakk sekken og bli med ut!

Laget på forhånd

Tur uten primus eller bål er ikke noe problem! Maten kan du forberede før turen og nyte underveis.

Wraps

Wraps fungerer like godt å grille på bålet som å spise kald. Det finnes mange ulike varianter, og her er det bare fantasien som setter grenser. Den perfekte turmaten med lite søl og mye energi.

Laksewraps
Bilde: Lekre wraps med råvarer fra Meny.

Baguetter

Smør nystekte baguetter med ønsket pålegg og pakk inn i matpapir eller legg i en praktisk beholder.

Drikke til maten

Noe godt og varmt i koppen kan få selv den staeste gjennom en lang tur. Fyll en termos med varmt vann og ha med et utvalg Rett i Koppen fra Meny. Frister det mest med kakao, kaffe eller solbærtoddy?

Baguett med kaffe på tur
Bilde: Smakfullt turmåltid med varm drikke og smurt baguette. Råvarene finner du hos Meny. Foto: Meny

Frysetørket

Frysetørket mat er blitt mer og mer populært, spesielt på lenger turer der man har behov for mye energi. Hos Intersport har de et godt utvalg matretter fra Real Turmat, der alt du trenger å gjøre er å tilsette varmt vann. Vipps så har du et fullverdig måltid rett fra posen.

Mat på bålet

En stor glede for både store og små er når flammene fra bålet varmer en sliten kropp og man gleder seg til varm mat. Det finnes en rekke gode alternativer til mat på bålet.

Pølser og pinnebrød er klassikere som aldri slår feil. Det er enkelt og velsmakende. Husk å steke over glørne, da åpen ild vil gi svartbrent resultat.

• Enkel oppskrift på pinnebrød fra Meny finner du her.

Banan med sjokolade på bålet
Bilde: Turkos på bålet. Banan med sjokolade eller epler med sukker og kanel stekt i folie over glør. Foto: Meny

En annen sikker vinner er banan med sjokolade på bålet. Pakk det godt inn i aluminiumsfolie og legg i glørne på bålet. Resultatet blir fantastisk velsmakende. Prøv også epler med sukker og kanel i folie.

Grillet ostesmøbrød kan du tre på en pinne med to kvister og steke over bålet, eller pakk den inn i folie og legg i glørne. Nam!

Klassikerne

Er du av den tradisjonelle typen vil du sikkert passe på at det finnes både Kvikk Lunsj og appelsin i sekken når du skal ut på tur. 

Glade mennesker med appelsin i solveggen
Ta deg en pause i solen med klassikeren appelsin og nyt turen. Foto: Meny

Uansett hva du velger å putte i sekken ønsker vi deg en riktig god tur!

Av Nordbyen

Vis på kart

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10:00 - 20:00Lørdag: 09:00 - 18:00

Kontakt

33 11 52 44

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 10-20 / Lørdag 09-18

Phone : +47 33 16 54 54
> Kontakt oss

Top