Få bunadssølvet til å skinne før 17.mai

Nyheter23/04/2019

Alle søljer er forskjellige og trenger ulik behandlig for å bli skinnende og flotte. Få tips her!

April og Mai er høysesong for Google-søk om sølvpuss og bunad. Det florerer av kjærringråd for å pusse bunadssølvet, men er det egentlig så lurt å følge disse?

Ingen søljer er like

Hos Bjørklund får vi høre at det slettes ikke er alle kjærringråd man bør følge. Hovedårsaken er at de kanskje kan fungere godt på en type sølje, men det samme rådet kan ødelegge en annen sølje. Alle søljer er forskjellige og trenger derfor ulik behandling og ulike produkter. Det kan de hjelpe deg med hos Bjørklund på Nordbyen. Man vil helst ikke eksperimentere med det flotteste man har.

Hvis sølvet er pent og kun trenger en liten oppfriskning for å skinne perfekt, vil en pusseklut eller -vott fungere utmerket. Hvis sølvet derimot trenger en mer avansert behandling bør man oppsøke profesjonell hjelp.

Illustrasjonsfoto nærbilde av bunadssølv
 

 

Få hjelp mens du venter

Butikken er godt utstyrt til å håndtere de fleste små reparasjoner og sølvpuss. De lagerfører deler til søljer og har et bredt utvalg renseprodukter. Ofte vil du kunne få hjelp mens du venter, eller tar deg en liten shoppingrunde på Nordbyen. Når du kommer tilbake er sølvet fikset og skinnende. 

Noen ganger kan det allikevel være at de trenger et par dager på å fullføre jobben. Derfor kan det være lurt å begynne å forberede bunaden tidlig!

Illustrasjonsfoto av bunadssølv som blir pusset
 

 

Bjørklunds gullsmedverksted

Til de større reparasjonene eller vedlikeholdet sendes smykkene eller søljene til spesialistene ved Norges største gullsmedverksted. Hit, til verkstedet på Alnabru, sendes smykker og søljer fra Bjørklund-forretninger over hele landet. Det jobbes iherdig og konsentrert med hver minste detalj. Spesialistene jobber med skjerpet blikk og nøysomme bevegelser når de håndterer folk sine flotteste eiendeler. Her gir de nytt liv til gamle eller ødelagte smykker som trenger en god dose nødhjelp.

Gullsmedenes tre tips til lagring av bunadssølvet:

  • Alltid ta det av bunaden og lagre separat
  • Pass på at sølvet er tørt før lagring. Bruk gjerne hårføner for å være sikker.
  • Unngå gummistrikk rundt posen sølvet er lagret i. Dette kan irre over på sølvet.
Gullsmed Eva Lofthus reparerer smykker ved Bjørklunds gullsmedverksted på Alnabru
 

 

Ikke bare et tradisjonsplagg

Bunaden er ikke lenger bare tradisjon. Det er også blitt et trendplagg. Det er ikke bare bunaden som er blitt trendy - også arvesølvet er tilbake i rampelyset. 

Bunadsdrakten er mer moderne enn noen gang, både for herrer og for damer. De ulike draktene har helt spesielle søljer og smykker avhengig av hvor de kommer fra, noe som medfører ulike behov for pussing og vedlikehold. Alt fra kniv- og knivslirer, beltespenner, mansjettknapper og søljer må holdes ved like, spesielt hvis det er arvesølv. Arvesølv bidrar også til skape en enda sterkere identitet til bunaden og er en fin kontrast til nytt bunadssølv.

Nytt bunadssølv?

Du finner et godt utvalg bunadssølv hos Bjørklund på Nordbyen. Har du ikke vestfoldbunad, fortvil ikke!

Hvis det er søljer eller annet fra en annen bunad du mangler eller ønsker deg slipper du reise helt til bunadens hjemdistrikt for å finne det. Butikken har et bredt utvalg, og er behjelpelige med å skaffe det du ønsker hvis det ikke er på lager. Ta turen innom butikken her på Nordbyen for god hjelp og rådgivning. Se våre åpningstider her.

Vis på kart

Åpningstider

10-20 (9-18)

Kontakt

33 20 04 70

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 10-20 / Lørdag 09-18

Phone : +47 33 16 54 54
> Kontakt oss

Top