Resirkulering på Nordbyen

Nyheter10/04/2019

I flere av butikkene på Nordbyen kan du returnere gammelt og slitt tøy eller el-artikler for gjenvinning og gjenbruk. Bra for miljøet og bra for lommeboka!

INNSAMLING AV TEKSTILER

Flere av klesbutikkene på Nordbyen tilbyr returordninger av gamle tekstiler, uansett tilstand eller opphav - og i retur kan du få rabatt i butikken!

H&M

Hos H&M kan du levere uønskede klær i resirkuleringsboksen ved kassen. De tar imot alle tekstiler fra ethvert merke og i enhver tilstand - til og med enslige sokker, hullete t-skjorter og misfargede lakener. 

For hver pose du leverer, får du en rabattkupong med 10% på en valgfri vare som kan brukes ved ditt neste kjøp. Du kan få maks to kuponger per dag.

Kvinne som bærer på en stabel jeans - H&M

LINDEX

Lindex tar i mot alle typer tekstiler, uansett hvor du opprinnelig har kjøpt dem. Tekstilene må være tørre og rene og ligge i en lukket plastpose.

Du kan levere tekstilene dine i en beholder eller til de ansatte i butikken. Når du leverer minst 1 bærepose med tekstiler, får du 25% rabatt på et valgfritt plagg til ordinær pris. Tilbudet må benyttes samtidig som du leverer. Du får maks et rabattilbud per innlevering. Tilbudet gjelder ikke i kombinasjon med andre rabatter eller på lindex.com, og kan ikke benyttes ved kjøp av gavekort.

Bilde av bomullsplante

De innsamlede tekstilene vil få nytt liv, enten gjennom salg i Fretex sine butikker, utdeling via Frelsesarmeen eller ved at de eksporteres for gjenbruk i utlandet. Fretex driver ut fra prinsippene i avfallshierarkiet, som vil si at mest mulig skal gjenbrukes slik det er. Ødelagte klær som ikke kan gjenbrukes, gjenvinnes og blir til nye produkter, som for eksempel pussefiller til industrien eller isoleringsmateriell. Dine brukte klær kommer dermed både mennesker og miljø til gode.

CUBUS

Hos Cubus finner du en returboks. Her kan du levere dine gamle klær som ikke lenger er i bruk. Cubus samarbeider også med Fretex, så du kan være trygg på at plaggene kommer noen andre til gode eller blir gjenvunnet til nye produkter. Fyll en pose med uønskede klær og spar miljøet du også!

STORMBERG

Bruker du ikke Stormbergplagget ditt lenger? Ikke kast det! Andre kan få nytte og glede av det, og du får samtidig pantelapp for det.

I 2007 ble Stormberg Europas første sports- og tekstilmerkevare som innførte pant på brukt tøy. Fra da av har du kunnet levere inn brukte Stormberg-plagg i en av deres butikker, i stedet for å kaste produktet. Når du leverer det inn, får du en pantelapp, og denne kan du bruke neste gang du handler i en Stormbergbutikk. Tøyet du panter går inn i en gjenbruksordning gjennom Fretex.

Sports- og turtøyet som blir pantet vil ha en bestemt panteverdi avhengig av hva slags plagg det er, for eksempel vil en jakke gi kr. 50,- i pant, og en genser kr. 30,-. Plagg som pantes må være nyvasket, men de kan gjerne være slitt og delvis ødelagt.

INNSAMLING AV EL-ARTIKLER & BATTERIER

CLAS OHLSON

Clas Ohlson tar imot brukte batterier og lyspærer i sin butikk. Det er tydelig markerte returstasjoner i butikken. Dersom det er store mengder du skal levere, kan det være lurt å ta en telefon til butikken på forhånd.

I flere år har Clas Ohlson samarbeidet med Miljøagentene om Batterijakten. I 2017 samlet batterijegerne inn over HUNDRE tonn(!) batterier. Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare p&arin; jordens ressurser. Med Batterijakten kan barna gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens de har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får elevene et bedre bilde av kretsløpstenkning. 

Retur av batterier og lyspærer hos Clas Ohlson

Småelektrisk og EL-avfall tilsvarende produkter Clas Ohlson fører kan også leveres i butikken for gjenvinning. 

JERNIA

Hos Jernia kan du levere inn ee-avfall (gjelder ikke hvitevarer) til gjenvinning. De tar også imot batterier og lyspærer.

RETUR AV STEKEPANNER OG KJELER

JERNIA

Jernia ønsker å bidra til en mer bærekraftig utvikling. De tilbyr derfor 20% innbytterabatt på stekepanner, gryter og kniver. Dette betyr at du når du skal kjøpe ny stekepannekjele, kasserolle eller kjøkkenkniv, kan du ta med deg din gamle til gjenvinning hos Jernia.

Jernia vil sørge for sikker og trygg håndtering av dine innbytteprodukter slik at de blir resirkulert og får nytt liv.

Innbytteordning hos Jernia

Innbytterabatten regnes fra ordinær pris og ikke kan kombineres med andre tilbud.

Av Nordbyen

Vis på kart

Åpningstider

10-20 (09-18)

Kontakt

23 21 88 67
Vis på kart

Åpningstider

10-20 (09-18)

Kontakt

63 87 00 00

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 10-20 / Lørdag 09-18

Phone : +47 33 16 54 54
> Kontakt oss

Top