Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
LES MER

Miljø & Samfunnsansvar

Nordbyen-12-Edit_1920x1129px

I kraft av å være en viktig aktør og sysselsetter i lokalsamfunnet har vi en stor mulighet til å kunne drive miljøriktig og påvirke miljøet og samfunnet rundt oss i en positiv retning. Sammen med våre eiere, Steen & Strøm, har vi utviklet en CSR-strategi som fokuserer både på bærekraftighet og samtidig tar et ansvar ovenfor lokalsamfunnet og dets innbyggere. Vi kaller dette Act For Good.

Act For Good er bygget opp rundt tre sentrale fokusområder i arbeidet med CSR og miljø:

Act For The Planet. Sikre fokus på at Steen & Strøm bidrar positivt til vår påvirkning på miljøet.
Act For Territories. Bidra positivt til lokalsamfunnet gjennom integrering, lokale tiltak og utvikling.
Act For People. Skape verdi ved å sikre av mennesker er i fokus ved våre aktiviteter og tiltak.

Du kan lese mer om Act For Good her.

Vi prioriterer miljø- og sosial ansvarlighet høyt og vi jobber målrettet og langsiktig med samfunnsansvar i tråd med miljøledelsessystemet ISO 14001. Dette innebærer blant annet:
- Reduksjon av strømforbruk og CO2-utslipp
- Høy avfallssorteringsgrad og høyest mulig gjenbruk
- Etterspørsel av miljøvennlige varer ved innkjøp
- Tilrettelegge for at samarbeidspartnere, leverandører og leietakere kan være med på å ta et felles miljø- og samfunnsansvar.

Vår ambisjon er å skape miljøer der det er attraktivt å møtes, både i og rundt senteret.

Senterets drift er sertifisert i henhold til ISO 14001 - se sertifisering her.

Nordbyen er BREEAM In-Use sertifisert - se sertifiseringen her.

 

Nordbyen mottok i 2018 "Sustainability Award" internt i Steen & Strøm Skandinavia for eksepsjonelt godt fokus på miljø, bærekraftighet og avfallshåndtering.

Nordbyen mottok i 2019 "Act For Good Award" internt i Steen & Strøm Skandinavia for godt fokus på miljø, bærekraftighet og avfallshåndtering.

 

MILJØVENNLIGE ALTERNATIVER

Som et ledd i fokuset på miljø og samfunnsansvar finner du også her en oversikt over noen av de miljøvennlige alternativene Nordbyens butikker tilbyr.

Mester Grønn
Alle butikker i kjeden er miljøfyrtårnsertifiserte og tilbyr en rekke miljøvennlige produkter. Blant annet roser, tulipaner, orkidéer og azalea.

Princess
Tilbyr en rekke miljøvennlige produkter og har et godt utvalg produkter i fairtrademerket bomull, svanemerkede produkter og økologiske produkter.

Stormberg
Tilbyr flere produkter i resirkulert polyester. Alle dunprodukter er RDS sertifisert og ullproduktene er økosertifiserte.

VITA
Tilbyr flere bærekraftige produktserier. Blant annet Korres - der alle produktene er veganske/vegetariske. Av andre serier som er veganske kan det nevnes Human + Kind og Maui.

Lindex
Tilbyr et helt eget babysortiment med 100% økologiske plagg. Alle jeans er også økologiske.

Dressmann
Tilbyr et utvalg fairtrade t-skjorter og undertøy. Flere av plaggene er laget av økologisk bomull som er giftfri og nedbrytbar.

Jernia
Forhandler av Jotun maling, der all interiørmaling er Svanemerket.

Jernia har fast returordning på kjeler, stekepanner og kniver. Hvis du tar med deg din gamle og leverer inn i butikken for resirkulering får du 20% rabatt på en ny vare. 

H & M
Tar imot gamle klær og tekstiler som doneres til veldedige formål og til forskning på resirkulering av tekstiler. De tar imot klær og tekstiler uansett merke og tilstand. I tillegg får du en rabattkupong med 10% rabatt på en valgfri vare for hver pose du leverer. Dette begrenser seg til to kuponger per dag. Kupongen kan løses inn neste gang du handler.